Maskovaní muži ukradli v Bratislavě Čechům 22 milionů

Bratislava - Dva Češi přišli dnes v Bratislavě o eura, koruny a dolary v úhrnné hodnotě asi 22 milionů Kč, když jejich auto u čerpací stanice ve čtvrti Petržalka přepadli tři maskovaní muži. O případu informovala mluvčí krajské policie v Bratislavě Tatiana Kurucová. Jeden z Čechů byl při přepadení zraněn v obličeji, v nemocnici ale zůstat nemusel.

Tři ozbrojení muži v tmavém oblečení s kuklami na hlavách přepadli české auto ráno, když jeho osádka čerpala benzin u stanice v Eisteinově ulici v bratislavské Petržalce. Češi převáželi eura, koruny a dolary v kufru Škody Superb.

„Když pachatelé z auta uloupili několik desítek tisíc eur a několik dalších tisíc v cizí měně, uprchli směrem na Přístavní most v Bratislavě,“ uvedla Kurucová. „Pachatelé unikali ve vozidle pravděpodobně WV Passat kombi v barvě bleděmodré metalízy. Vozidlo mělo na zadních oknech tmavé fólie,“ dodala.

Reportáž o přepadení Čechů (zdroj: ČT24)

Přepadení čeští občané vezli podle serveru deníku Čas peníze do zahraničí. „Nemáme informace o tom, že šlo o lidi, jejichž jména jsou spojována s podsvětím,“ píše Čas s odvoláním na policejní zdroj.

Policie vyhlásila po pachatelích pátrání. Vyzvala občany, aby jakékoliv informace vedoucí k pachatelům tohoto loupežného přepadení, k jejich pohybu, pobytu či směru úniku vozidla, jakož i k okolnostem, které by mohly souviset s přepadením, oznámili na bezplatné lince policie 158, případně osobně na kterémkoli policejním oddělení.

V případě dopadení pachatelům hrozí vězení od sedmi do dvanácti let.