Na Slovensku bylo spáleno tělo bratislavského střelce

Bratislava - Na Slovensku byl ve čtvrtek tajně zpopelněn Ľubomír Harman, který před týdnem v pondělí v bratislavské městské části Devínska Nová Ves zastřelil sedm lidí a dalších patnáct zranil. Informoval o tom zpravodajský server Čas.sk. Na dnešek jsou naplánovány soukromé pohřby čtyř obětí zuřivé střelby, poslední rozloučení se zbývajícími třemi zabitými se uskutečnilo ve středu.

Bratislavská pohřební služba Marianum, která se o útočníkovo zpopelnění postarala, to podle serveru TVnoviny.sk bez dalších podrobností potvrdila. O Harmanovo tělo projevila zájem rodina, aktu předcházející kremaci se ale nezúčastnila. Není také jasné, kdy si urnu s ostatky střelce převezme. Je ale pravděpodobné, že urnu uloží v utajení.

Střelec nejdříve v bytě usmrtil tři ženy, muže a dvanáctiletého hocha, poté před vchodem do panelového domu zastřelil chlapcova otce, všichni patřili k jedné rodině. Při následné palbě mezi panelovými domy zabil zřejmě náhodně další ženu, která vyšla na balkon. Na konci svého řádění spáchal sebevraždu.

V bratislavských nemocnicích nadále zůstávají tři zranění muži. Útočník zasáhl také českého občana, který je stále v umělém spánku.

Motiv střelce není dosud oficiálně znám a podle dřívějších prohlášení slovenského policejního prezidenta Jaroslava Spišiaka kvůli sebevraždě střelce zřejmě nikdy zjištěn nebude.