Hasiči zachraňovali ze stromu 140kilového medvěda

Portland (USA) – Oregonští hasiči odvedli pořádnou práci, když zachraňovali ze stromu 140kilového medvěda. Ten vylezl na zahradě jednoho z domů v městečku Bend na borovici. Majitel pozemku proto zavolal záchranáře, aby si s obrovskou šelmou poradili. Ti medvěda uspali a pak ho v postrojích sundali dolů.

Philip Pohl s manželkou nevěřili vlastním očím. Na stromě na jejich zahradě visel medvěd. „Vyšli jsme ven, abychom lépe viděli, a byl to medvěd,“ řekl Philip. Chlupáč se před tím přitom v okrajové části města pořádně vyřádil. Vloupal se na několik zahrádek, převracel koše a vybíral popelnice, aby našel něco k snědku. 

Video se záchranou medvěda sledujte ZDE.

Když se nadlábnul, vylezl na strom Pohlových do výšky víc než 18 metrů. Zavolali na něj proto hasiče. Ti sundávali medvěda ze stromu víc než hodinu. Nejprve ho uspali, a pak ho začali dávat dolů. Nebylo to ale nic jednoduchého, protože medvěd vážil 140 kilogramů.

Uspaného medvěda proto opatrně navlékli do postrojů a pak ho pomalu spouštěli dolů. Když byl medvěd na zemi, odvezli ho hasiči do divočiny, kde se pak medvěd probudil. 

Městečko Bend se přitom s medvědími návštěvníky potýká celkem často, jen minulý týden zabloudilo na zahrádky zdejších obyvatel malé mládě. Hasiči ho odchytli a odvezli pryč. Policie Pohlovi za to, že zavolali kvůli medvědovi hasiče, pochválili. Kapitán Lance Dyer upozornil, že lidé nemají divoká zvířata ani sledovat, nemají se k nim přibližovat ani je nijak zahánět, prý mají vždy zavolat záchranáře a ti už si se zvířetem poradí.