Saúdský princ přiznal, že zabil sluhu

Londýn/Rijád – Saúdskoarabský princ Abdalazíz bin Násir Saúd se v Británii přiznal, že zabil svého sluhu. Ten byl 15. února nalezen mrtvý v pokoji luxusního londýnského hotelu, kde pobýval spolu s princem. Záběry z hotelového výtahu, které se objevily u soudu, ukazují, jak princ sluhu brutálně napadl. Podle státního zástupce je princ homosexuál a vražda prý měla sexuální podtext.

Princ Abdalazíz bin Násir Saúd je vnukem bratra saúdskoarabského krále Abdalláha. Dvaatřicetiletý Bandar Abdalazíz byl princovým sluhou. V polovině února byl ale nalezen mrtvý v hotelovém pokoji, který sdílel s princem. Ten se dnes u soudu k zabití Bandara přiznal, odmítá ale, že by šlo o vraždu.

Vyšetřovatelé přitom uvádějí, že oběť utrpěla četné rány, než zemřela. Muž zemřel na následky bití a udušení. Prokuratura také tvrdí, že tělo oběti neslo známky sexuálního násilí. Princ u soudu ale odmítl, že by měl se sluhou homosexuální vztah. Uvedl ale nicméně, že považoval Bandara za sobě rovného a za přítele.

Záběry z bezpečnostní kamery v hotelovém výtahu (zdroj: ČT24)

To ale silně zpochybňují záběry z hotelové bezpečnostní kamery ve výtahu. Na záběrech je vidět, jak princ sluhu opakovaně brutálně napadá, ten se ale téměř nebrání.

Bandarovo tělo se našlo v zakrvácené posteli. A to poté, co celou noc až do rána popíjel spolu s princem v baru. Princ se probudil v pokoji ale až druhý den ve tři hodiny odpoledne a objevil sluhu mrtvého. Byl prý v šoku, pokusil se smýt krev ze šatů oběti.

Vydáno pod