Schwarzenegger dal Medveděvovi lekci

Moskva - Arnold Schwarzenegger, dnes guvernér Kalifornie a dříve jedna z nejvýraznějších postav světové kulturistiky, dal dnes „mistrovskou lekci“ z posilování v tělocvičně ruskému prezidentovi Dmitriji Medveděvovi. Před tím se oba muži celý den věnovali jednání o nejmodernějších technologiích. Kalifornský guvernér si také zašel nakoupit do Gumu, velkého obchodu na Rudém náměstí, kde si koupil sportovní oblečení.

„Hovořili jsme nejen o investicích, ale také o sportu,“ napsal ruský prezident na svém twitteru, kde lze vidět fotografii, na níž Schwarzenegger v košili a kravatě ukazuje Medveděvovi, jak cvičit na posilovacím stroji. „Každé ráno vždy začínám v tělocvičně,“ napsal Medveděv v popisku k fotografii. „Díky za dobrý trénink,“ odpověděl Schwarzenegger.

Za své herecké kariéry se Schwarzenegger zapsal do povědomí ruských fanoušků hlavně rolí neohroženého ruského policisty, jehož ztělesnil v akční kriminální komedii Rudé horko. „Nikdy bych si tehdy nepomyslel, že se sem vrátím jako guvernér. Je to opravdu zábavné být nazpět a setkat se s prezidentem,“ řekl dnes Schwarzenegger.