Simpsonovi jsou katolíci, zjistil Vatikán

Vatikán – Požehnání ze samotného Vatikánu se dostalo populárnímu americkému kreslenému seriálu Simpsonovi. Oficiální vatikánský list Osservatore Romano usoudil, že Homer Simpson a jeho syn Bart jsou katolíci a že se rodiče nemusejí bát nechat děti sledovat „dobrodružství malých žlutých postaviček“. List se odvolává na studii jezuitského kněze, podle níž „Simpsonovi patří mezi několik málo televizních programů pro děti, v nichž se opakovaně objevují otázky katolické víry, náboženství a otázek kolem Boha“.

„Ví to jen hrstka lidí a on dělá všechno pro to, aby to utajil. Ale je to pravda: Homer J. Simpson je katolík,“ napsal v neděli Osservatore Romano pod titulkem Homer a Bart jsou katolíci. Simpsonovi se před jídlem modlí a „svým způsobem věří v onen svět“, dodává list. Opírá se o studii jezuitského kněze, který rozebíral epizodu Otec, syn a host svatý z roku 2005. V tomto dílu Barta vyloučí ze školy, a protože rodiče nechtějí platit drahou soukromou, pošlou ho na levnější katolickou školu.

Simpsonovi jsou nejdéle běžícím seriálem v hlavním vysílacím čase v USA. Vysílají se v 90 zemích světa a nyní vstoupili do 22. sezony.

Simpsonovi dostali požehnání z Vatikánu (zdroj: ČT24)

Výkonný producent seriálu Al Jean je ale z mínění vatikánského listu „šokován a zděšen“, jak v pondělí řekl listu Entertainment Weekly. Podle jeho slov Simpsonovi chodí do „presbyluteránského“ kostela ve Springfieldu. „Dali jsme dost jasně najevo, že Homer není katolík,“ řekl Jean. „Opravdu si neumím představit, že by v pátek vydržel nejíst maso - alespoň hodinu,“ dodal.

Simpsonovi mají ve Vatikánu zřejmě věrné fanoušky - nebo přinejmenším v jeho oficiálním deníku. Ten seriálu loni v prosinci gratuloval k jeho dvacátým narozeninám.

Simpsonovi
Zdroj: ČT24
Vydáno pod