Na český trh přichází mobily s Windows Phone 7

Praha - Na českém trhu se dnes poprvé objeví mobilní telefony s novým operačním systémem Windows Phone 7. Nabízet je budou hned čtyři výrobci. Microsoft se tak snaží dohnat své konkurenty Apple a Google. Windows Phone 7 slibuje řešení každodenních úkolů mnohem rychleji a efektivněji než dříve. Základem nového systému je úvodní obrazovka přizpůsobená moderním dotykovým displejům, kterou si navíc může každý upravit podle svých potřeb.

„Přidaných hodnot je spousta. Tou základní je velmi jednoduchá, intuitivní integrace, spousty produktů a služeb, které jsou celosvětově známé a získaly si u uživatelů velkou popularitu - kancelářský balík Office či vyhledávač Bing,“ vysvětlil René Keyzlar z české pobočky Microsoftu.

Firma v tomto směru dlouhodobě ztrácí a nestíhá udržovat tempo s rychlým nástupem konkurenčních operačních systémů od Applu nebo Googlu. Podle analytiků tak má teď Microsoft jedinou šanci, jak napravit svou pověst - jednoduchým ovládáním a proniknutím i do levnějších telefonů. Počet prodaných takzvaných chytrých telefonů totiž stále roste. Jen loni jich bylo 172 milionů.

Microsoft přichází na trh s Windows Phone 7 (zdroj: ČT24)