Inteligence blondýn zachrání svět

Sofie - Hlavní město Bulharska Sofie je od dnešního dne až do neděle metropolí blondýnek, odstartoval zde totiž s mottem Inteligence zachrání svět první světový kongres blondýn. Vyvrcholení akce je naplánováno na sobotu, kdy městem projde růžový průvod majitelek blonďatých hřív.

Recesistickou událost zorganizovala Mezinárodní asociace blondýnek (IAB). „Být blondýnou není jen o barvě vlasů, je to životní postoj,“ řekla Olga Uskovová z IAB. „Když jste zmatená, která je levá a pravá, když neustále zapomínáte klíče, když nemůžete během nakupování v obchodním centru najít parkovací lístek, tak jste blondýna,“ vysvětlila. Uskovová proto odmítá diskriminaci na základě pohlaví nebo barvy vlasů.

„Zveme blondýnky a každého, kdo má rád blond, aby se k nám připojili. Bude to událost a oslava, na kterou se nezapomene,“ prohlásila Uskovová. V plánu je charitativní večeře, focení nebo návštěva sofijské zoologické zahrady. Chybět nebude ani soutěž krásy, při které blondýnky ze svého středu vyberou tu „nejchytřejší a nejkrásnější“ a ověnčí ji titulem miss blondýna.

„Jsem krásná, mám dlouhé nohy a jsem blondýna,“ zdůvodnila pětadvacetiletá Valentina Dumanovová své důvody, proč se do klání přihlásila. Dumanovová v současné době dokončuje vysokoškolské studium ekonomie.

Kongresu se má zúčastnit asi 150 blondýnek, jsou ohlášeny delegace z Itálie, Belgie či Německa. Probírat se budou témata jako obchodní úspěchy blondýnek, blondýnky v politice, boj se závislostmi nebo nakupování.

Vydáno pod