Anonym vyhrožoval bratislavskému letišti bombou

Bratislava - Bratislavské letiště Milana Rastislava Štefánika bylo dnes odpoledne evakuováno kvůli hrozbě bombou. Neznámý anonym e-mailem letišti oznámil, že odpálí výbušninu, pokud nedostane milion eur. Pyrotechnici letiště prohledali i se speciálně vycvičenými psy, nic ale nenašli. Kvůli hrozbě a evakuaci bylo zpožděno několik letů. Od třetí hodiny odpolední se ale v Bratislavě znovu normálně odbavuje.

„Anonym oznámil prostřednictvím mailu, že pokud mu nebude vyplacena určitá suma peněz, tak letiště vybuchne,“ informoval policejní mluvčí František Peczár. Letiště proto okamžitě zahájilo evakuaci, dočasně byl pozastaven provoz.

Na místo dorazili pyrotechnici se psy. Ti letiště prohledali, nic ale nenašli. „Pyrotechnická kontrola bombu na bratislavském letiště nenašla,“ potvrdil Peczár. „Policie zahájila trestní stíhání ve věci trestného činu šíření poplašné zprávy,“ dodal. 

Největší letiště v zemi loni odbavilo okolo 1,7 milionu pasažérů. Společnost uzavřela loňský rok se ztrátou 2,7 milionu eur při tržbách 29,1 milionu eur. Cestující již několik měsíců využívají prostory nového odletového terminálu.

Vydáno pod