Za krádeže kalhotek a dvě vraždy doživotí pro kanadského důstojníka

Belleville (Kanada) – Kanadský soud dnes potrestal bývalého velitele největší kanadské letecké základny doživotím za vraždy dvou žen a další zločiny. Kanadský vysoký důstojník Russell Williams se k činům přiznal, mimo vražd se přihlásil i k 82 vloupáním, při nichž kradl dámské spodní prádlo.

Ještě donedávna sedmačtyřicetiletý Williams budoval kariéru v kanadské armádě, sloužil v ní 23 let. Platil za spolehlivého vojáka, jako vysoký důstojník dokonce pilotoval několik letadel, na jejichž palubě cestovali různí zahraniční premiéři nebo i britská královna Alžběta II. 

Teď se ale na důstojníka provalila jeho druhá zločinecká tvář. Williams se zaměřoval na mladé dívky, které napadal, útoky měly sexuální podtext. Kromě toho se důstojník vloupal do bytů a kradl dámské spodní prádlo. Dvakrát dokonce Williams vraždil.  


U kanadského soudu se přiznal k vraždě dvou žen, z čehož jedna z obětí byla jeho podřízená. U soudu se také přihlásil k dalším dvěma napadením a 82 vloupáním. Kradl především kalhotky a podprsenky, v odcizeném ženském prádle se pak doma fotografoval a snímky i prádlo si archivoval. Podle obžaloby si kanadský plukovník také pořídil záznam vražd a sexuálně motivovaných napadení, kterých se dopustil. 

Případ zvrhlého kanadského důstojníka vyvolal velké obavy u kanadské veřejnosti, která se ptá, jak je možné, že takový muž prošel bezpečnostními prověrkami.

  • Russel Williams zdroj: ČTK http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/21/2042/204166.jpg
  • Spodní prádlo zdroj: ČTK http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/21/2042/204172.jpg
  • Russel Williams zdroj: ČTK http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/21/2042/204170.jpg