V Sydney je málo klokanů a v moři jsou ryby, stěžují si turisti

Sydney – Lidé – a turisté obzvlášť – si dokážou stěžovat na cokoli. Australský cestovatelský web travel.com.au zveřejnil několik nejkurióznějších případů. Nechybí mezi nimi stesky, že v Sydney poskakuje málo klokanů, že v Evropě je v létě moc turistů a málo lidí hovořících anglicky.

Další z turistů byli rozčarovaní ze skutečnosti, že v Japonsku byla v zimě příliš velká zima na lyžování a naopak v Singapuru je moc horko a není tam dost čerstvého vzduchu. Další cestovatel byl podrážděný, že kolem něj na Fidži bylo příliš mnoho dětí - přestože tam cestoval v době školních prázdnin a sám měl s sebou svoje potomky.

Značné zklamání a hněv dala najevo také turistka, která po návratu z Číny zjistila, že její „originální kabelka Gucci“, koupená za dvacet dolarů (asi 350 korun), je kupodivu padělek. A rozmazlené turisty neuspokojily ani slavné řecké pláže, kde je podle stěžovatelů „málo písku a moc kamení“.

Některé stížnosti jsou poněkud překvapivé. Jeden cestující blízkovýchodních aerolinií si například stěžoval na příliš pohodlné sedadlo v letadle, ve kterém hned usnul. Turista si ale původně přál zůstat celou dobu letu vzhůru.

V moři jsou ryby!

Podobný seznam zábavných stížností v loňském roce zveřejnili i britští cestovní agenti. K nejbizarnějším záznamům patřil stesk, že na pláži bylo moc písku a že v moři plavala ryba. „Nikdo nám neřekl, že v moři budou ryby. Děti byly v šoku,“ napsal stěžující si turista. Mezi dalšími stížnostmi se objevilo, že „ve Španělsku je moc Španělů“ a „v indických restauracích moc kari“.

Zařiďte, aby přestalo pršet, žádal turista

Turistické podivnosti ale stížnostmi nekončí. Australské hotely mají soupisku nejpodivnějších žádostí, jakými je jejich hosté občas zahrnují - jeden z turistů si například přál, aby hotelový recepční zařídil, aby přestalo pršet. Dalšímu naopak vadil sluneční svit v pokoji a přinutil zaměstnance hotelu přelepit mu okna tmavou lepicí páskou. Jiný si nechal několikrát vyměnit pokoj, protože „klimatizace vydává divný zvuk“ - jen aby nakonec zjistil, že jeho původcem je elektrický zubní kartáček, který se mu samovolně zapnul.

A do kolonky čistých kuriozit pak patří takové žádosti hostů, jako: jestli by si směli od hotelového zaměstnance vypůjčit boty, jestli by je nemohl odvézt autem do obchodu nebo jestli by se nechtěl oženit s jejich dcerou.

  • Ostrov Lesbos zdroj: Wikipedia.org http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/4/327/32647.jpg
  • Déšť autor: Winfried Rothermel, zdroj: apn Photo http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/19/1879/187845.jpg