S britskou královnou se na Facebooku nekamarádí

Londýn – Zdá se, že na sociální síti Facebook už je skoro každý. A kdo tam není, jako by nebyl. To si možná řekla i britská královna, a ode dneška má proto i ona svůj profil na Facebooku. Přesněji Buckinghamský palác spustil na této sociální síti stránky britské monarchie. Uživatelé si ale královnu ani jiné členy královské rodiny mezi své přátele na Facebooku zařadit nemohou. Na stránkách se nicméně mohou dozvědět novinky ze života královské rodiny.

I když je královně už 84 let, fandí počítačovým novinkám. Nejenže má královská rodina své webové stránky, má ale také svůj profil na síti Twitter a na serveru Youtube. A ode dneška je britská královna i na Facebooku. Alžběta II. plány na facebookovou stránku osobně schválila. 

„Facebook je pravděpodobně poslední baštou sociálních médií, kterou královská rodina ještě nevyužila, a královna chce být plně účastna ve 21. století,“ prohlásil pro Daily Telegraph královský pobočník. 

Firma speciálně pro královskou rodinu zřídila zvláštní aplikace, uživatelé Facebooku si proto nemohou britskou královskou rodinu zařadit mezi své přátele, ale mohou se stát pouze jejich fanoušky. Ti pak mohou na zeď psát královně vzkazy.

„Jsme velmi rádi, že můžeme uvítat na Facebooku britskou monarchii. Lidé se nyní mohou přímo spojit s britskou královskou rodinou, což jim poskytne jedinečný pohled do života v Buckinghamském paláci,“ prohlásil mluvčí Facebooku. 

Fanoušci britské královské rodiny mohou na Facebooku sledovat fotografie a videa, nejnovější aktuality ze života královny a jejích následovníků. Fanoušci také mohou prostřednictvím aplikace Near Me sledovat na mapě, kde se konají akce s účastí královské rodiny. Od dnešních osmi hodin má už královská stránka na Facebooku přes 40 tisíc fanoušků.