Poník nesmí mít rockerské tetování

Berlín – Muž z Německa chtěl zkrášlit svého poníka. Chtěl mu nechat vytetovat do kůže logo slavné britské skupiny Rolling Stones. Soud v německém Münsteru to ale zakázal. Působit zvířeti bezdůvodnou bolest je prý protizákonné. Majitel se ale brání, že chtěl svého zvířecího miláčka jen učinit „unikátnějším a krásnějším“.

Podle soudu zákon výslovně zakazuje tetování teplokrevných obratlovců. I proto nepovolil majiteli, aby svého poníka nechal tetovat. Soud přitom rozhodl o zákazu na poslední chvíli. Poník už měl na zadku vyholené místo a nakreslené logo skupiny Rolling Stones. Stačilo už jen začít tetovat.

Logo britské rockové skupiny Rolling Stones vytvořil v roce 1970 John Pasche. V roce 2008 koupilo originál výtvarného návrhu loga Rolling Stones za 92,5 tisíce dolarů londýnské Victoria and Albert Museum.

Soudci se především nelíbilo, že logo by neplnilo funkci identifikační značky. Obával se navíc, že chce majitel na tetování svého poníka vydělat. Podal si totiž přihlášku k živnostenské činnosti, ze které získal soudce dojem, že se chce muž živit tetovací službou pro zvířata.

Vydáno pod