V New Yorku nouzově přistálo letadlo se závadou na motoru

Washington - Letadlo společnosti Delta Airlines s asi 200 lidmi na palubě se v neděli večer (těsně před půlnocí SEČ) krátce po startu vrátilo na mezinárodní letiště Johna Fitzgeralda Kennedyho v New Yorku. Příčinou byla zatím neupřesněná závada na motoru. Stroj bezpečně přistál a nikdo nebyl zraněn, informovaly agentury.

Mluvčí amerického úřadu pro civilní letectví (FAA) Holly Bakerová upřesnila, že Boeing 767-300 se 193 lidmi na palubě bezpečně přistál v 17:50 místního času (23:50 SEČ). Počáteční zprávy o údajném požáru jednoho z motorů a plamenech šlehajících zpod jednoho křídla byly podle Bakerové nepřesné.

Stroj společnosti Delta na letu 30 do Moskvy měl plánovaný odlet v 16:25 místního času (22:25 SEČ). Po startu pilot ohlásil problémy s motorem a rozhodl se vrátit na letiště. Pilot před přistáním preventivně vypustil palivo, potvrdil FAA. Na ploše čekalo na nouzově přistávající letadlo přes sto hasičů a záchranáři. Cestující byli přesazeni do jiného letadla k letu do Moskvy, informovala televize CNN.