Pat a Mat jako by ožili – alespoň v Německu

Gumperda (Německo) - Pocit zazděné jeptišky si na vlastní kůži mohl vyzkoušet 64letý nešika z Gumperdy v německém Durynsku. Při zazdívání dveří u sklepa svého domu se pustil do díla s takovou vehemencí, že mu uniklo, že tak omylem činí zevnitř. Když zjistil, že se ocitl v nedobrovolném vězení, bylo už pozdě. Tím ale celý malér vlastně teprve začal.

Nešťastný zazděný důchodce zůstal uvězněn ve sklepě po celý víkend v bláhové naději, že ho někdo bude shánět. Pak se rozhodl jednat sám. Naštěstí měl ve sklepě sbíječku, kterou se rozhodl proklestit si cestu ven. Místo toho, aby zlikvidoval nově postavenou zeď, se ale v dobré tradici Pata a Mata pustil pro dokonání zkázy do stěny vedlejší - aniž tušil, že se probourává k sousedům.

Když v potu tváře vykutal dostatečně velkou díru, aby se mohl protáhnout na svobodu, čekala na něj už na druhé straně policie. Penzistovi sousedé, kteří s ním jsou zjevně již delší dobu ve sporu, totiž povolali muže zákona, když je z klidu vytrhl randál od vedle. Domnívali se zřejmě, že se k nim nerudný soused pokouší provrtat po vzoru kasařů ze špatných filmů.

Jaký trest durynského popletu čeká, zpráva německého týdeníku Stern sice neuvádí, tamní policisté si ale asi už dlouho neužili tolik švandy.