Drama v Marinette: Ozbrojený student vzal jako rukojmí 23 spolužáků

Marinette (Wisconsin) - Ozbrojený student na střední škole ve Spojených státech si vzal jako rukojmí třiadvacet svých spolužáků a jednu učitelku. Nakonec všechny propustil. Vyzbrojený byl dvěma pistolemi, kromě sebe ale nikoho dalšího nezranil. Jeho motiv je zatím nejasný. Drama se odehrálo ve dvanáctitisícovém městě Marinette ve státě Wisconsin.

Drama na střední škole v americkém státě Wisconsin. Patnáctiletý student s pistolí v ruce držel pět hodin v zajetí 23 svých spolužáků a jednu učitelku.

Mary Kellerová, matka studenta:

„Měla jsem velký strach. Nevěděla jsem, kde v tu chvíli je můj syn. Když jsem ho našla, dělaly mi starosti jeho pocity, protože v té třídě byli uvězněni jeho kamarádi.“

Reportáž Blanky Závitkovské (zdroj: ČT24)


Policie dorazila do školy v obci Marinette po telefonátu před čtvrtou hodinou odpoledne místního času. „Správce školy nám volal ve 3:48. Policisté obklíčili budovu školy a celé okolí uzavřeli. Měli jsme zprávy, že nikdo není zraněný. Byli jsme v kontaktu s učitelkou, která byla ve třídě společně s žáky,“ prohlásil policejní šéf Jeff Skorik.

Po vyjednávání propustil ozbrojený student nejdřív pět rukojmích a nakonec i všechny ostatní. Sám se poranil výstřelem a záchranáři ho odvezli do nemocnice. „Odhaduji, že na místě bylo nejméně čtyřicet mužů a pomáhali jim i další zaměstnanci záchranného sboru,“ konstatoval Skorik.

Obec Marinette na hranicích států Wisconsin a Michigan má kolem 12 tisíc obyvatel. Místní střední školu navštěvuje asi 800 studentů.