Syn Kim Čong-ila sbírá psy s rodokmenem

Pchjongjang - Severokorejský následník Kim Čong-un jde údajně ve šlépějích svého otce Kim Čong-ila, pokud se týká záliby v luxusu. Britský deník Daily Telegraph uvedl, že Kim Čong-un sbírá stejně jako jeho otec psy s rodokmenem. Paradoxně ovšem severokorejský vůdce miluje i dušené psí maso, které je v Koreji považováno za lahůdku, což na něj prozradil jeho bývalý šéfkuchař Kendži Fudžimoto.

Kim Čong-il je údajně zbožňuje a ročně kupuje desítky německých ovčáků, ši-tzu a dalších plemen z Francie a Švýcarska. Pro ně rovněž obstarává drahé krmení, šampony a další potřeby pro mazlíčky. Do Pchjongjangu nechal povolat zahraniční veterináře, aby se o ně starali.

Vůdce zbídačené země žije v luxusu

Podle informací jihokorejské rozvědky si Kim Čong-il ukusoval z národního majetku pro vlastní potřebu od roku 1974, kdy byl označen za budoucího vůdce země, a dosud nashromáždil odhadem čtyři miliardy dolarů ukryté na tajných účtech v evropských bankách. Například v roce 2008 bylo do Severní Koreje dovezeno za více než 100 milionů dolarů nejkvalitnějších vín, lihovin a dalšího luxusního zboží.

Vydáno pod