Moderátor BBC udělal z ministrova jména vulgaritu

Londýn – V médiích opravdu pracují jenom lidé, důkazem je kiks moderátora rozhlasového ranního vysílání BBC. Ten se musel omluvit britskému ministrovi kultury poté, co se v živém vysílání přeřekl a jeho jméno přetvořil na vulgaritu, kterou Britové používají pro označení ženského přirození.

Záměna pouze jednoho jediného písmene se postarala o rozruch v ranním vysílání BBC. Posluchači ranního zpravodajského pořadu Today si u snídaně zřejmě mysleli, že se přeslechli, když moderátor James Naughtie zkomolil jméno britského ministra kultury Jeremyho Hunta. Moderátor totiž v příjmení politika místo písmene H vyslovil písmeno C, čímž změnil ministrovo jméno ve vulgaritu. 

Naughtie se sice hned opravil, stěží ale potlačoval záchvat smíchu. Jako pravý profesionál se k celé věci vrátil o dvacet minut později a za svůj kiks se posluchačům i samotnému ministrovi omluvil. „Obávám se, že si mnozí z vás všimli, že se mi před osmou hodinou podařilo jedno z velmi nepříjemných přeřeknutí. Mohu říci jen to, že v přímém přenosu se tyto věci stávají, a velice se omlouvám každému, kdo nechtěl něco takového slyšet u snídaně. Nemusím dodávat, že mně by se to také nelíbilo,“ prohlásil moderátor. 

Samotného ministra přitom záměna písmen docela pobavila. „Vždy mi říkají, že když jde člověk na interview v Today, má se připravit na všechno. Ale tohle mě opravdu dostalo… Smál jsem se stejně jako Jim,“ okomentoval to Hunt. 

Naughtieho může utěšit, že není sám, kdo tuto vulgaritu nechtěně v rozhlase použil. Jeho kolega z rádia BBC 5 Nicky Campbell se takto přeřekl dokonce dvakrát za minutu, když se snažil mluvit o lovu v západním Kentu (West Kent Hunt).