Palestinci a Izraelci na sebe střílí rakety

Jeruzalém - Izraelské letouny provedly v noci několik náletů na cíle v pásmu Gazy, v reakci na rakety radikálů odpálené do jižního Izraele. Oběti na životech nejsou, zraněni jsou dva Palestinci. Mezi zaměřenými cíli byl výcvikový tábor radikálního hnutí Hamas a pašerácké tunely pod hranicí s Egyptem. Hamas se snaží odpalování raket do Izraele omezit, ale na vlastní pěst v něm pokračují malé skupinky extremistů. Za poslední dva dny vystřelili 14 raket, za letošek dvě stovky.

Izraelci se v noci pokoušeli zničit výcvikový tábor Hamasu, kde byli při útoku zraněni dva ozbrojenci. Bojovníci Hamasu podle izraelské vojenské mluvčí v uplynulých dvou dnech ostřelovali izraelské území 14 raketami.

V ostřelování Palestinci pokračovali i dnes po nočních náletech z Izraele. Palestinci pak dnes odpálili směrem na Izrael další rakety, ty zranily jednu dívku. Z pásma Gazy dnes radikálové odpálili rakety, které dopadly poblíž mateřské školky jižně od Aškelonu, blízko hranice s Gazou. Při útoku byla zraněna čtrnáctiletá dívka a další 4 lidé. „Viděl jsem, že to bylo blízko školky. Rychle jsem utekl do krytu. Žijeme tu ve stresu. Děti nesmějí vycházet z budovy,“ vypověděl jeden ze zaměstnanců školky.

V letošním roce bylo podle izraelského velení z pásma Gazy na Izrael odpáleno na 200 raket, střel a min. V sobotu izraelské letectvo zaútočilo na jednu z mobilních odpalovacích základen a zabilo dva bojovníky Hamasu.