Berlusconiho kvůli tanečnici řeší prokuratura

Řím - Italská prokuratura prověřuje premiéra Silvia Berlusconiho kvůli jeho vztahu s tanečnicí z nočního klubu. Berlusconi měl údajně zneužít své pravomoci, aby sedmnáctiletou marockou dívku Ruby dostal z vězení, kde se ocitla kvůli obvinění z krádeže. Podle listu Corriere della Sera tak možná chtěl utajit svůj styk s nezletilými prostitutkami. Dívka novinářům prozradila, že byla loni na party u premiéra a dostala za to v přepočtu 170 tisíc korun. Premiér veškerou vinu popírá.

Prokuratura v prohlášení oznámila, že prověřuje jeho kontakty s jistou klubovou tanečnicí. Dále uvedla, že si Berlusconiho a jeho právníky předvolala. List Corriere della Sera také napsal, že policie prohledala kanceláře dvou asistentů premiéra. Berlusconiho právníci dnes označili vyšetřování premiéra v souvislosti s prostitučním případem za „absurdní a bezdůvodné“ a za „velmi vážný zásah do soukromého života“. V prohlášení také upozornili, že podezření již dříve odmítli hlavní aktéři i svědci.

Berlusconi dnes kvůli čtvrtečnímu verdiktu ústavního soudu vystoupil v televizi. „Rozhodnutí soudu nemá vůbec žádný vliv, vláda půjde dál kupředu, protože Itálie potřebuje vše kromě předčasných voleb,“ prohlásil. Kauzu s tanečnicí považuje za absurdní a vysvětlil, že prokurátoři pouze žárlí na to, že také nedostali pozvání k němu na večeři. „Alespoň mí právníci jsou šťastní. Mají jistotu, že se mnou nebudou nikdy bez práce,“ zavtipkoval ministerský předseda.

V minulosti bylo proti Berlusconimu vedeno mnoho soudních řízení souvisejících zejména s jeho obchodními zájmy. Dosud byl vždy osvobozen nebo zbaven obvinění, protože byl případ již promlčen nebo se Berlusconi těšil imunitě jako premiér. Berlusconi dnes v televizi znovu zdůraznil, že tyto „procesy jsou naprosto smyšlené, směšné, groteskní“. Berlusconi vždy zdůrazňoval, že je nevinen, a označoval se za oběť levicově orientovaných představitelů justice.

Vydáno pod