Dav ušlapal tři dívky na budapešťské diskotéce

Budapešť - Tři dívky doplatily na masovou paniku, která v sobotu večer vypukla na jedné z oblíbených diskoték v Budapešti. Podle agentury DPA se v klubu strhla hromadná rvačka, a když se několikasethlavý dav snažil dostat k východu, ušlapal tři dívky. Podle záchranářů nebyl nikdo další zraněn.

Na místo neštěstí vyrazilo krátce před půl dvanáctou šest záchranných týmů, nakonec zde nalezly tři dívky bez známek života. I přes půlhodinové resuscitační pokusy se jim nepodařilo je oživit. Na webu index.hu popisují podle DPA očití svědkové mimořádný nával u vchodu a před šatnami krátce před neštěstím.

K nehodě došlo po jedenácté hodině večerní v klubu West-Balkán, který patří k nejoblíbenějším zábavním zařízením v maďarské metropoli. Diskotéka se nachází na několikapatrovém prostoru poblíž západního budapešťského nádraží. Policie po neštěstí celou oblast uzavřela, navíc již vyšetřuje i majitele podniku. Bude mimo jiné zjišťovat, zda v klubu nebylo víc lidí, než kolik dovoluje jeho kapacita.

Neštěstí v Budapešti (zdroj: ČT24)

Podle maďarské televize bylo klubu dokonce před dvěma týdny odebráno povolení k provozu od místních úřadů. Akce se tak pravděpodobně konala nelegálně. Zda je tato informace pravdivá, ověří až policejní šetření. Stovky mladých lidí strávily noc v čekárně nádraží, protože jejich svršky s klíči od bytů a od aut zůstaly v klubu.