„Německý Fritzl“ toho má na triku víc

Berlín - Němce Detlefa S. souzeného za sexuální zneužívání vlastní dcery a adoptovaných dětí dnes obvinily další dvě údajné oběti ze sexuálního a fyzického trýznění. Jde o nevlastní syny obžalovaného ve věku 29 a 32 let. Osmačtyřicetiletý Detlef S. byl původně obviněn z toho, že léta zneužíval svou dnes osmnáctiletou dceru i nyní sedmadvacetiletá nevlastní dvojčata - chlapce a dívku, se kterou zplodil nejméně sedm dětí. V případě dívek už obžalovaný tento týden učinil částečná doznání. Hrozí mu patnáctileté vězení, vynesení rozsudku se nyní očekává v polovině března.

U zemského soudu v Koblenci dnes obvinil devětadvacetiletý muž nevlastního otce z toho, že se mu opakovaně vkradl do postele a obtěžoval ho, když mu bylo mezi devíti a 11 lety. Další nevlastní syn vzpomínal, jak ho otec bil, a potvrdil, že násilí bylo v rodině obvyklé. Svědek také uvedl, že Detlef S. trávil mnoho času s nevlastní dcerou. O případném zneužívání však neví.

Nezaměstnaný řidič kamionu z vesnice Fluterschen poblíž Bonnu se podle obžaloby násilností dopouštěl od roku 1987 do loňského léta, kdy byl zatčen. Obžalován je z 350 případů sexuálního zneužívání a v 35 dalších bodech souvisejících s tím, že obě dcery nutil k prostituci.

Soudce Winfried Hetger dnes oznámil, že obžalovaného pošle na psychiatrické vyšetření, které má zjistit, zda je za své činy plně zodpovědný. Proces bude pokračovat příští středu, kdy má být před soud předvolána žena obžalovaného a matka zneužívaných dětí.