Střelec z Bratislavy byl opilý a zfetovaný

Bratislava – Zběsilý střelec, který loni na konci srpna zavraždil v bratislavské Devínské Nové Vsi sedm lidí, byl podle výsledků pitvy opilý a zfetovaný. V krvi měl půl promile etanolu a také aceton. Informovalo o tom dnes slovenské ministerstvo vnitra.

„Ze znaleckého posudku vyplývá, že byl v době skutku v stadiu podnapilosti,“ prozradil mluvčí ministerstva vnitra Gábor Grendel. Osmačtyřicetiletý Ľubomír Harman měl podle pitvy v krvi 0,5 promile alkoholu. Navíc měl vrah v krvi a moči i aceton, prokázaly to výsledky toxikologicko-chemického vyšetření. Aceton se do těla dostává vdechnutím.

Ľubomír Harman zastřelil 30. srpna 2010 v bytě jednoho z domů v Devínské Nové Vsi pětičlennou rodinu - tři ženy, muže a dítě. Dalšího příbuzného rodiny zastřelil u vchodu do domu. Sedmou obětí byla žena v jednom z panelových domů, kterou zasáhla zbloudilá střela. Sám Harman se zastřelil. Motiv činu stále není znám. 

Ve slovenských kinech se v současnosti promítá dokumentární film o tragédii. Snímek se snaží podrobně popsat, jak se událost odehrála. Střelce v dokumentu vesměs všichni popsali jako introverta, avšak kamarádského a vstřícného člověka. Lidé si nestěžovali ani na členy vyvražděné rodiny, problémy prý byly spíš s jejich příbuznými, kteří v městské části neměli nejlepší pověst. Jeden z Harmanových známých tvrdil, že příbuzní jeho sousedů muže psychicky týrali a tropili si z něj posměšky. To prý také bylo příčinou tragédie.

Vydáno pod