Kate a William: Místo svatebních darů přispějte na charitu

Londýn - Britský princ William a Kate Middletonová dnes potvrdili, že nechtějí svatební dary. Dávají přednost příspěvkům určeným dobročinným organizacím. Vyplývá to z oznámení, které bylo dnes zveřejněno na oficiální stránce královské svatby. Svatba Williama a Kate Middletonové bude 29. dubna v katedrále ve Westminsterském opatství. Organizátoři svatby nyní pravidelně zveřejňují podrobnosti celé události. Naposledy tak v úterý seznámili veřejnost s tím, jaká hudba se bude hrát při obřadu.

Snoubenci ustavili fond, do něhož mohou přispívat všichni, kteří by jim chtěli dát svatební dar. „Princ William a slečna Middletonová požádali každého, kdo by si přál jim dát svatební dar, aby místo toho zvážil příspěvek na charitativní fond,“ uvádí se v oficiálním prohlášení.

Příspěvky z tohoto fondu se rozdělí mezi 26 charitativních organizací, které Kate s Williamem vybrali. Většina z nich jsou menší a málo známé organizace, které dosud nemají královskou záštitu. Podle prohlášení se zaměřují na umění, sport, na pomoc dětem, na pomoc veteránům a na ekologii.

Většina z nich je v Británii, tři jsou v Kanadě, Austrálii a na Novém Zélandě. Příspěvky je možné posílat prostřednictvím webové stránky, na níž je také seznam vybraných charit.