„Německý Fritzl“ dostal 14,5 roku vězení

Koblenz - Němec, jenž mnoho let sexuálně zneužíval dceru a dvě nevlastní děti, byl dnes odsouzen ke 14 rokům a šesti měsícům vězení a následné ochranné léčbě. Takovou výši trestu navrhovali i státní žalobci. Odsouzený Detlef S. byl usvědčen mimo jiné z toho, že je otcem sedmi dětí své dnes sedmadvacetileté nevlastní dcery.

Podle agentury DPA odsouzený pravděpodobně už nikdy nebude svobodným občanem, protože i po propuštění z vězení bude vzhledem ke své nebezpečnosti pod nařízeným dohledem.

Osmačtyřicetiletý dlouhodobě nezaměstnaný řidič kamionu z obce Fluterschen nedaleko Bonnu dlouho odmítal vypovídat. V pondělí, krátce před závěrem procesu, se ale přiznal ke všem obviněním, které vůči němu obžaloba vznesla. Celkem jde o 160 případů sexuálního zneužívání a znásilnění a také napomáhání k těmto činům. Trestnou činnost údajně páchal v letech 1987 až 2010.

Jeho oběťmi byli osmnáctiletá dcera, nevlastní dcera ve věku 27 let a její bratr-dvojče. Detlef S. obě dcery mimo jiné prodával k sexu cizím mužům.

Německá média obviněnému přisoudila přídomek „německý Fritzl“. Odkazují tak na případ Rakušana Josefa Fritzla, jenž ve sklepě svého domu skoro 24 let věznil svou dceru, znásilňoval ji a měl s ní sedm dětí. Soud ho za to předloni poslal na doživotí do vězení.