New York se bojí masového vraha, policie našla další ostatky

New York - Americká policie dnes našla nedaleko New Yorku další dvě mrtvá těla, která by podle jedné z vyšetřovacích verzí mohla být devátou a desátou obětí neznámého sériového vraha. První čtyři těla našli policisté loni v prosinci asi 70 kilometrů od New Yorku, další čtyři mrtvoly byly nalezeny letos na přelomu března a dubna. Policisté zatím nevědí, kdo záhadné vraždy spáchal.

Necelých třicet metrů od pobřežní dálnice Ocean Parkway, která vede z New Yorku na východ na Long Island, našli dnes policisté lidskou lebku. Několik hodin předtím byly na nedalekém místě nalezeny pozůstatky jiného člověka. Totožnost ani pohlaví obětí policisté zatím neznají.

Loni policisté našli ve stejné lokalitě pozůstatky čtyř prostitutek ve věku od 24 do 28 let. Všechny ženy se na internetovém inzertním serveru Craigslist dohodly na schůzce s klientem, z ní se ale nevrátily a bylo po nich vyhlášeno pátrání.

Policie v New Yorku pátrá po masovém vrahovi (zdroj: ČT24)

Těla mrtvých žen byla nalezena při pátrání po dosud nezvěstné Shannan Gilbertové, která se živila jako společnice. Mezi čtveřicí mrtvých ale nebyla. Pohlaví mrtvol nalezených letos v březnu a začátkem dubna zatím policisté neupřesnili. Není ani jasné, zda jednou z nalezených obětí je i Gilbertová.

Kdo je vrah?

Objevilo se i podezření, že by se mohlo jednat o bývalého policistu nebo někoho, kdo zná taktiku vyšetřování. „Statisticky se jedná o muže od 20 do 35 let, který rád fantazíruje. Chce mít moc nad jinou lidskou bytostí, cítí se pak totiž jako bůh,“ popsal profesor Lawrence Kobilinsky.

Policie prošetřuje mobilní telefony obětí, na které vrah údajně volal. Hovory ale byly krátké a z rušných míst.