Sériové vraždy v New Yorku - vrahů je zřejmě víc

New York – New York dál obchází strach, zdejší kriminalisté zatím marně pátrají po sériovém vrahovi, který už několik týdnů děsí americké velkoměsto. V prosinci objevili policisté hned čtyři mrtvé prostitutky, případ vyšetřují jako sériovou vraždu. Jenže v posledních dnech objevili policisté dalších 6 obětí, ty má ale podle všeho na svědomí někdo jiný. Policisté se proto domnívají, že vrahů je víc.

Od prosince objevili policisté na plážích na Long Islandu celkem deset mrtvol. Po vrahovi ale ani stopa. Vyšetřovatelům teď proto pomůžou i specialisté z FBI. Ti v helikoptérách se speciálními kamerami budou hledat další případné oběti.

FBI poskytne speciální helikoptéry a letadla se zvláštním vybavením, aby mohli vyšetřovatelé lépe prohledat celou oblast. Do pátrání se v minulých dnech zapojili i dobrovolní hasiči a policisté na koních. Na místě dokonce zasahovali potápěči, kteří prohledávali vodní plochy. 

Pachatelem je možná bývalý policista

Na řádění sériového vraha se přišlo loni v prosinci. Tehdy se při pátrání po zmizelé prostitutce z New Jersey, která pracovala na Long Islandu, našly hned čtyři oběti. Po identifikaci pomocí DNA a zubních záznamů se zjistilo, že šlo o prostitutky, které své služby inzerovaly na stránkách Craigslist.

Podle policistů je pachatelem těchto vražd 25-40letý běloch, který žije městským životem. Podle všeho je velmi inteligentní, některé indicie napovídají, že je to zřejmě člověk, který je obeznámen s tím, jak funguje vyšetřování. Policisté se proto domnívají, že by mohlo jít třeba o jejich bývalého kolegu. 

Mezi vraždami není zatím žádné spojení

Vyšetřovatelé se nicméně domnívají, že obětí je zřejmě víc, protože dál bezvýsledně pátrají po prostitutce, která zmizela loni v květnu poté, co se měla setkat na Oak Beach s klientem. 

Jenže newyorským policistům dělá vrásky na čele i fakt, že v posledních dvou týdnech našli dalších šest obětí. Podle všeho ale tato série vražd s těmi prosincovými nesouvisí. „Podle informací, které doteď máme, zde zřejmě není žádné spojení,“ uvedl policejní vyšetřovatel Richard Dormer. V New Yorku tak zřejmě řádí další vrahové. 

Identita posledních šesti obětí ještě není známá. Policisté čekají na výsledky testů.