ČT24 nabídne královskou podívanou

Velkou Británii čeká největší královská svatba za posledních 30 let. Stamiliony lidí na celém světě budou v pátek 29. dubna sledovat další z mezníků v historii britské monarchie a Česká televize u toho nebude chybět. Na zpravodajském kanálu ČT24 sledujte od 9:00 do 15:00 speciál Královská svatba. Podrobnosti o dni, kdy si princ William a Kate Middletonová řeknou své ano, najdete i v našem webovém speciálu Královská svatba.

ČT24 bude jako jediný český program vysílat speciál s přímým přenosem svatby následníka britského trůnu, portál ct24.cz nabídne z Londýna nekomentovaný a nepřerušovaný přímý přenos.

Tvůrci speciálu nabídnou divákům přímý přenos ze slavnostně vyzdobeného Londýna a především ze svatebního obřadu, který vyvrcholí ve Westminsterském opatství v chrámu svatého Petra. Atmosféru královské svatby už týden na místě sleduje zpravodaj Martin Řezníček, který přímo z místa bude informovat i během speciálního vysílání. Moderátory pořadu budou Hana Scharffová a Tomáš Šponar. Svůj prostor dostanou i diváci – jejich názory bude pomocí sociálních sítí zprostředkovávat Bohumil Vostal.

ČT24 se podařilo získat exkluzivní tématické reportáže BBC o královské rodině. Přiblíží divákům osobní portréty následníka trůnu, jeho nevěsty, nejbližší příbuzné a další zajímavosti z prostředí Buckinghamského paláce.

Neobvyklý divácký zážitek umocní také atraktivní hosté v televizním studiu. Jindřich Forejt - ředitel odboru protokolu Kanceláře prezidenta republiky, uznávaný expert protokolu, jehož největší vášní jsou královské rody, přiblíží nejen vazby evropských šlechtických rodin, ale také okomentuje jednotlivé pozvané hosty. O vztazích Britů ke královské rodině bude mluvit publicista Alexander Tomský a novinář David Vaughan. Poměr britské vlády ke královské rodině a mezinárodní vtahy vysvětlí politolog z Metropolitní univerzity Praha Bořivoj Hnízdo. Na okolnosti a souvislosti anglikánského obřadu se zaměří starokatolický kněz Petr Jan Vinš a John Vavrick Yates z Anglikánské církve.

Repríza speciálu Královská svatba bude na ČT24 v sobotu 30. dubna od 13:00 do 15:00 hodin. Už v pátek ale zařadíme místo Interview ČT24 v 18:30 sestřih toho nezajímavějšího.