Vrah dívky, jejíž poslední chvíle viděl přítel přes internet, před soudem

Toronto – V Kanadě začal soud s mužem podezřelým z vraždy čínské studentky Liou Čchien. Zemřela před týdnem ve svém pokoji na univerzitní koleji. Útočník Brian Dickson k ní vpadl, když si povídala s přítelem přes internet. Ten tak z Pekingu sledoval zločin díky webkameře.

Brian Dickson skončil u soudu poté, co v pokoji na Yorské univerzitě v Torontu napadl čínskou studentku Liou Čchien. Ta si přes počítač a webkameru zrovna povídala s přítelem z Pekingu. Někdo ale zaklepal na dveře pokoje, Liou šla otevřít. V tu chvíli se na ni vrhl student globální politiky Brian Dickson. Přítel dívky Meng Sien-čchaem vše bezmocně sledoval přes webkameru. 

Útočník údajně dívku napadl a strhal z ní šaty. Vzápětí přenos skončil. Meng okamžitě upozornil známé v Torontu. Ti zavolali policii, ta však našla Liou už mrtvou. Z pokoje zmizel počítač, webová kamera a mobilní telefon. 

Policie zatkla Dicksona ve středu. Dnes se ocitl před soudem. Tady se měl vyjádřit, zda se cítí vinen, či nikoli, on to ale neudělal.

Dickson studoval globální politiku na Yorské univerzitě v Torontu a angažoval se také v jedné instituci napojené na NATO. Pomáhal také údajně v pákistánské humanitární organizaci, která sháněla peníze pro pákistánské děti.