Vytetovaná vražda po sedmi letech usvědčila pachatele

Los Angeles - Tetování pomohlo losangeleským policistům vyřešit dlouho neobjasněnou vraždu. Na hrudi Anthonyho Garcii totiž byla detailně zachycena scéna z vyřizování účtů mezi místními gangy z roku 2004. Porota díky tomu Garciu z činu usvědčila.

Jak napsal deník Los Angeles Times, policisté krátce zadrželi Garciu kvůli menšímu přestupku a před propuštěním ho do databáze vyfotili bez trička. Podobný proces je u členů losangeleských gangů obvyklý, podle tetování například mohou svědci nějakého napadení útočníky identifikovat.

Garciovo tetování však bylo neobvyklé a upoutalo pozornost policisty, kterému se v roce 2004 nepodařilo objasnit vraždu Johna Juareze. Na Garciově hrudi totiž byly všechny detaily z místa činu - prodejna alkoholu, před ní zastřelený muž ležící přesně tak, jak ho policisté našli, dokonce i vánoční světla na střeše prodejny. Na zabitého střílel vrtulník, což je přezdívka, pod níž Garcia vystupoval ve svém gangu.

Policie pětadvacetiletého Garciu znovu zatkla a do cely s ním umístila agenty přestrojené za jiné členy losangeleských gangů. Garcia se jim přiznal, že dávno neobjasněnou vraždu skutečně spáchal. Přiznání společně s tetováním pak posloužila jako hlavní důkazy pro jeho usvědčení.