Svatební účet pro Middletonovy: čtvrt milionu liber

Londýn - Rodiče Kate Middletonové, která se v pátek provdala za britského prince Williama, investovali do svatby kolem čtvrt milionu liber (zhruba 6,8 milionu korun). Informoval o tom dnes britský nedělník Mail on Sunday. Middletonovi jsou pokládáni za milionáře, jimiž se stali vlastními silami. Bývalý pilot a letuška založili zásilkový obchod s potřebami pro oslavy, čímž vydělali jmění.

Michael a Carole Middletonovi zaplatili před svatbou jejich dcery Kate jenom za dvoudenní pronájem kompletního luxusního hotelu Goring kolem 100 000 liber.

Také šaty tří dam z rodiny Middletonových ukrojily z rodinného rozpočtu nemalou sumu. Tolik opěvované svatební šaty nevěsty z dílny návrhářky Sarah Burtonové údajně přišly na 40 000 liber. Bílé šaty sedmadvacetileté Pippy, sestry nevěsty, stály odhadem 20 000 liber. Matka novopečené vévodkyně z Cambridge Carole Middletonová si róbu pořídila zhruba za 10 000 liber.

Dalších 25 000 liber prý padlo na dvě oslavy, které před svatbou a v den sňatku Middletonovi uspořádali v hotelu Goring pro úzký okruh přátel. Kromě toho se Middletonovi podíleli zhruba 10 000 librami na nákladech slavnosti v královském paláci.

Vydáno pod