Přestřelka na Slovensku - muž chtěl zabít a sníst Švýcara

Kysak (Slovensko) – Na Slovensku dnes po přestřelce skončil v nemocnici 43letý podezřelý muž a jeden policista. Policisté zatýkali mezi obcemi Obišovce a Kysak na Košicku podezřelého, který měl plánovat kanibalskou vraždu. Muž se měl podle slovenské policie přes internet domluvit se Švýcarem, že ho sní. Dohodli si přesné místo a čas schůzky. Oběť si to ale nakonec rozmyslela a vše ohlásila švýcarské policii.

Do akce byl zapojen Interpol, švýcarská policie ve spolupráci s ním informovala slovenské kolegy.

43letý Slovák se měl dohodnout se Švýcarem, že ho uspí, pak zavraždí, rozporcuje, jeho ostatky ukryje v lese na tajném místě. A pak že je bude postupně jíst. Muži si dokonce dohodli takové podrobnosti, například že pachatel ostatky posype pepřem, aby je nenašla zvěř. Nebo si třeba popsali oblečení, jaké budou mít na společné schůzce.

Jenže oběť si to nakonec všechno rozmyslela a ohlásila to policii. Podezřelý nicméně přišel na místo schůzky, měl u sebe pilník, nože i pepř. Jenže tam na něj nečekala oběť, nýbrž policista.

Pachatel proti němu vytáhl zbraň, v tu chvíli ho ale zasáhli policejní ostřelovači. Muž nicméně ještě stačil vystřelit a zasáhnout jednoho z policistů. Pachatel i policista jsou nyní s vážnými zraněními v nemocnici.

Údajný kanibal je prý členem sportovního střeleckého klubu a legálně vlastní čtyři zbraně. Při zatýkání se bránil československou pistolí ČZ 75. Jeho identitu policie odmítla zveřejnit, uvedla jen, že pochází z okolí místa přestřelky.