Louis Vuitton v Šanghaji sklapne kufr

Šanghaj - Úřady v čínské Šanghaji zahájily likvidaci obrovité reklamy společnosti Louis Vuitton. Dvacetimetrový model kufru měl kolem fasády luxusního nákupního střediska Plaza 66 v centru města před rokem zakrýt stavební práce. Podle šanghajských úřadů ale porušuje nařízení pro maximální výšku podobných typů reklam, které mohou mít maximálně devět metrů.

Lidé žijící v okolí si podle deníku Shanghai Daily stěžovali, že obrovitý kufr zabírá moc místa a nutí chodce na ulici Nanjing Road vstoupit do vozovky, čímž ohrožuje bezpečnost. Místní úřady zahájily příslušné kroky a začaly stavět kolem reklamy lešení. Následně bude obří poutač demontován. Společnost Louis Vuitton se přitom hájila, že má všechna potřebná povolení.

Šanghaj patří mezi nejzámožnější čínská města a jeho obyvatelé mezi ty, kdo v Číně nejvíc dbají na značky. Luxusní značky jako Louis Vuitton, Hermes a Prada se tu předhánějí, aby mohly prodat své výrobky. Reklamní kampaň firmy Louis Vuitton zde podle čínského deníku chtějí napodobit další luxusní značky. V Číně navíc roste znepokojení z prohlubující se propasti mezi bohatými a chudými. Peking proto v březnu zakázal v metropoli reklamy, v nichž se vychvaluje luxusní styl života, a zakázal také používat v reklamách slova jako „královský“ nebo „luxusní“.