Letadlo Qantasu opět v problémech

Sydney - Boeing 747 australských aerolinek Qantas nouzově přistál na letišti v Bangkoku. Piloti během letu museli vypnout jeden z motorů, který se přehřál. Loni v listopadu donutila podobná závada přistát v Singapuru i jiný stroj této společnosti, tehdy se jednalo o Airbus A380. Aerolinky pak nařídily prověrku všech letadel s motorem stejného typu.

Letoun společnosti Qantas Airways dnes nouzově přistál v Bnagkoku poté, co piloti museli vypnout jeden z motorů, protože se přehřál. Piloti u něj zaznamenali také nezvyklé vibrace. 

„Letadlo přistálo v Bangkoku asi po hodině letu. Nebyl to naléhavý případ a nijak to nesouvisí s loňskými problémy na motorech Rolls Royce u letounů A380,“ informoval mluvčí společnosti Qantas. 

Loni na podzim měl jeden z Airbusů A380 společnosti Qantas problémy s motorem Rolls Royce. Ten vybuchl a letadlo muselo nouzově přistát v Singapuru. Následovaly prověrky všech letadel tohoto typu. Technici objevili, že do motoru unikl olej. Mohla za to vážná konstrukční chyba. Společnost Qantas pak vyměnila tyto motory asi u poloviny svých letadel.  

Vydáno pod