Kam se poděl Putinův trávník?

Moskva – Na příjezd ruského premiéra Vladimira Putina se v Pskově na severozápadě Ruska velkolepě připravovali. Vyasfaltovali tu silnice, natírali domy a pokládal se trávník. Jenže ten se po Putinově odjezdu okamžitě ztratil neznámo kam. A tak se teď místní ptají: Kde je Putinův trávník?

Nabízejí se dvě vysvětlení. Buď trávník někdo ukradl, nebo je zelený koberec putovní a spolu s premiérem cestuje po různých destinacích.  

Potěmkinovské vesnice

Tradice z dob carevny Kateřiny II. v ruských regionech dodnes žije. Například v Kirově se na příjezd hlavy státu tak horečně připravovali, že nový asfalt na vozovkách přikryl i koleje na železničním přejezdu. 

Předloni v Jekatěrinburgu před summitem zase natírali střechy a fasády, ale jen z uliční strany, kterou by hosté mohli zahlédnout.

Zato v Nižném Novgorodu nyní před summitem s předáky Evropské unie dali do pořádku nejen nábřeží kvůli plavbě hostů po Volze, ale i odlehlé čtvrti. Ve stejnou dobu v Saransku před Putinovou obhlídkou nové kliniky sice nový trávník neměli, ale ten stávající prý alespoň přetřeli svěží barvou.