Cesta za nadějí

Praha/Vatikán - Je skvělé, že jsou mezi námi lidé, kteří i přes nepřízeň osudu v podobě těžkého handicapu dokáží žít naplno a plnit si své sny. Jedním z takových lidí je handicapovaný neprofesionální sportovec Heřman Volf (45), který se právě vydal na svou již třetí velkou cestu na speciálně upraveném kole na ruční pohon. Po dobytí Paříže (2009) a Banské Bystrice (2010) hodlá na handbiku pokořit Řím. Podtitulem letošní výpravy je Cesta za nadějí. Heřman nejede pouze za sebe, na svém kole veze poselství českých vozíčkářů, které při osobní audienci předá papeži Benediktu XVI.

Cestu odstartoval 17. 6. 2011 ráno z Mariánského náměstí v Praze primátor hlavního města Bohuslav Svoboda, jenž nad projektem převzal záštitu. Vzdálenost téměř 1 600 km by měl Heřman Volf překonat během 19 dnů, přičemž denně "rukama našlape" 70 až 110 km.

Heřman Volf:

„Chci žít normální život a snažím se o to…!“

Heřman Volf je bývalý atlet, který po nešťastném pádu na lyžích v roce 2006 ochrnul od pasu dolů. Brzy si ale uvědomil, že i s handicapem si lze plnit své sny. Je to tři roky, co se rozhodl vydat na svou Cestu za snem. Jeho cílem je uskutečnit během čtyř let na handbiku čtyři velké cesty do čtyř světových stran a dokázat tak nejen handicapovaným, ale i celé veřejnosti, že život na vozíku nekončí.

Díky projektu CESTA ZA SNEM se stal během několika posledním let vzorem a hnacím motorem nespočtu handicapovaných, ale také zcela zdravých lidí, které motivuje k pozitivnímu pohledu na život. Lidé s postižením díky projektu získávají sílu a odhodlání nevzdávat se, nepropadat depresím a sebelítosti, nachází tolik potřebnou energii k návratu do života a schopnost užívat si každý nový den… prostě žít!

Cílem projektu je motivace lidí, kteří po úrazu zůstali upoutáni na invalidní vozík, ke sportovním aktivitám a aktivnímu životu jako takovému. 

O cestě Heřmana Volfa do Říma budeme na našich stránkách průběžně informovat.

  • Heřman Volf na cestě zdroj: MILD production http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/27/2646/264564.jpg
  • Heřman Volf v Paříži (2009) zdroj: MILD production http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/27/2646/264561.jpg