Ozbrojenec s mačetou zajal v Malajsii 30 dětí

Kuala Lumpur - Ozbrojený muž zadržoval dnes téměř sedm hodin ve školce na jihu Malajsie asi 30 dětí a tři učitele jako rukojmí. Nakonec do budovy vtrhla policie a ozbrojence přemohla. Všichni rukojmí jsou v pořádku, útočník byl zabit.

Muž, kterého místní noviny New Straits Times charakterizovaly jako mentálně narušeného, do školky ve státě Johor vnikl dnes ráno po 09:00 místního času. Podle různých informací byl ozbrojen kladivem a mačetou, nebo nožem.

Policie okolí dvoupatrové školky uzavřela a zahájila s útočníkem vyjednávání. Přivolaný psycholog během něj prohlásil, že se muž uklidnil, že má hlad a chce jídlo. Podle New Straits Times muž po vyjednávačích také požadoval, aby mu dali střelnou zbraň, jinak prý děti ve věku od tří do šesti let zabije. Policie tuto informaci nepotvrdila.

Po téměř sedmi hodinách zvláštní zásahová jednotka do školky vhodila náboje se slzným plynem a vzápětí vyraženými dveřmi vnikla dovnitř. Únosce byl střelen do hlavy a podle místního listu The Star zranění krátce poté podlehl.