V USA zastřeleno sedm lidí včetně dětí. Útočník se zabil

Grand Rapids (USA) - Sedm lidí včetně dvou dětí bylo ve čtvrtek zastřeleno v západomichiganském městě Grand Rapids ve Spojených státech amerických. Čtyřiatřicetiletý Rodrick Dantzler, který je ze zločinu podezřelý, po automobilové honičce s policií a následném několikahodinovém zadržování rukojmích spáchal sebevraždu. Střelba se odehrála na dvou místech Grand Rapids. V jednom bytě policie ve čtvrtek místního času (tedy v noci na dnešek SELČ) objevila čtyři těla a v druhém na opačné straně města zbylé tři.

Další dvě osoby utrpěly střelná zranění, když Dantzler během automobilového pronásledování střílel na policisty. Nikdo z postřelených není v ohrožení života.

Dantzler se při útěku zmocnil trojice rukojmích, se kterými se ukryl v jejich domě. Policisté oblast uzavřeli, obyvatele z okolních domů evakuovali a s mužem vyjednávali. Jednu z rukojmích Dantzler propustil a když už to vypadalo, že se vzdá a vyjde ven, zastřelil se, uvedl policejní šéf Kevin Belk. Nikdo z rukojmích podle něj nebyl zraněn.

Střelec zabil v USA sedm lidí (zdroj: ČT24)

Motiv činu zatím není znám. Policie ale uvedla, že mezi zavražděnými byla Dantzlerova dcera a bývalá přítelkyně. Již předtím Belk řekl, že je pravděpodobné, že Dantzlera vždy s nejméně jednou osobou z obou zavražděných skupin pojil vztah.

Dantzler byl v roce 2005 propuštěn z vězení, kde si odpykal trest za napadení.