V Texasu se narodil sedmiapůlkilový macek

Washington – Pořádný cvalík se narodil 39leté Američance Janet Johnsonové. JaMichael Brown vážil 7,3 kilogramu – stejně jako atletické nářadí pro vrh koulí mužů. Novorozencova váha překvapila i lékaře, kteří očekávali, že miminko bude mít 5,5 kilogramu. Matka trpěla těhotenskou cukrovkou, což často vede k porodům těžších dětí.

JaMichael se narodil v pátek císařským řezem. Matka čeká na informaci, zda její syn patří mezi největší novorozeňata v dějinách Texasu, o což úřady požádala i nemocnice. Každopádně je prý chlapec největším dítětem, jaké kdy přišlo na svět v nemocnici v Longview. Zdaleka však není v tomto ohledu světovým rekordmanem. V Guinnessově knize rekordů je totiž zaznamenáno dítě, které mělo při narození v roce 1879 v americkém státě Ohio 10,43 kilogramu.

Šťastná maminka doufá, že si ještě tento týden bude moci vzít chlapečka domů. První starostí prý bude vracení už nakoupeného novorozeneckého oblečení, do něhož se otesánek nevejde. Matka se rovněž těší, že se návratem domů vymaní z mediálního zájmu. „Bylo to zdrcující,“ řekla Johnsonová. „Ale kdybych slyšela, že se někomu narodilo šestnáctilibrové dítě, pravděpodobně bych se o něj také zajímala,“ přiznala.