Na Los Angeles se valí dopravní armageddon

Los Angeles – Čtyřproudové dálnice jsou ve Spojených státech běžné, jenže ani ony občas nestačí. Los Angeles proto hodlá jednu z hlavních dopravních tepen rozšířit, a tak ji o víkendu na několik dní uzavře. Vedení města tuší, že to vyvolá úplný dopravní kolaps, a už se na něj připravuje. Místní se chystají na automobilový konec světa – říkají mu carmageddon. Z obyčejné opravy silnice se v USA stává celospolečenská událost.

Úřady se snaží se řidiče varovat, aby se silnici vyhnuli. Ale i když se zpráva dostane k polovině z nich, stále zbývá čtvrt milionu lidí, kteří se tudy pokusí projet. Severojižní spojkou 405 totiž denně projíždí na půl milionu aut. Autem totiž dojíždí skoro každý. A kdo pracuje i o víkendu, musí se zařídit po svém.

Reportáž Hany Scharffové (zdroj: ČT24)

Řešení nabízejí také aerolinky JetBlue. O víkendu uzavřenou trasu letecky přemostí. Letenky nabídly za pouhé čtyři dolary a vyprodaly je během pár hodin. Zvláštní vyhlídkové lety vrtulníkem přijdou na stonásobek. Zájemců, které pobaví pohled na ucpanou silnici, je ale dost. Očekává se, že se prodá až stovka letů. Ruce si mnou i další obchodníci: prodávají speciální trička, samolepky a další suvenýry.