Rakouské dálnice ochromily prázdninové zácpy

Vídeň - Tisíce automobilistů dnes uvízly na rakouských dálnicích v zácpách vznikajících v místech oprav a zúženého provozu. Může za to nejen střídání turnusů v rekreačních střediscích u Středozemního moře, ale také počátek hlavních školních prázdnin v polovině rakouských spolkových zemí. Zácpy jsou hlavně na Jižní dálnici A2, Pyhrnské dálnici A9 a Innské dálnici A12, což jsou trasy využívané hojně i českými turisty. O potížích informoval rakouský autoklub ÖAMTC.

Na Jižní dálnici A2 od Vídně do Štýrska vznikla devět kilometrů dlouhá fronta mezi obcemi Seebenstein a Wiener Neudorf po nehodě nákladního auta. V protisměru se tvořila dvoukilometrová kolona u Pinkafeldu.

Přetíženy byly prakticky všechny trasy směřující na Slovinsko a přes něj dále k Jadranu. Na Pyhrnské dálnici A9 se v místě oprav vytvářela dvoukilometrová zácpa, před tunelem pod pohořím Karavanky na dálnici A11 byly zácpy pět kilometrů. Zúženým tunelem se odbavovalo v blocích, čekací doba překračovala půl hodiny.

O mnoho lépe na tom nebyly ani dálkové silnice přes průsmyky, například B179 přes Fernský průsmyk. U pohraničního tunelu Füssen se na jih odbavovalo blokově, ve směru na sever stály fronty před Lermooským tunelem. Tradiční fronty hlásí autoklub také na Innské dálnici A12. Kvůli nehodám u Jenbachu a Schwazu a kvůli staveništím mezi Hallem a Innsbruckem.

Vydáno pod