Hugo Chávez o své holé hlavě: Mám novou image

Caracas – Venezuelský prezident Hugo Chávez už veřejnosti přiznal, že bojuje s rakovinou. Teď v televizi prohlásil, že podstupuje chemoterapii, kvůli které mu padají vlasy, nechal se proto ostříhat do hola. O svém novém účesu vtipkoval, že je to jeho nová image.

Venezuelský prezident v červenci podstoupil první fázi chemoterapie. I nadále ovšem Chávez neustupuje od svých plánů znovu bojovat o prezidentské křeslo ve volbách, které se konají příští rok.

Teď vystoupil Chávez v televizním projevu při příležitosti jmenování nových ministrů a otevřeně promluvil o své léčbě. „Chemoterapie zaútočí na celé vaše tělo. To, že vypadávají vlasy, je normální a naznačuje to, že léčba funguje,“ prohlásil. O své holé hlavě pak v angličtině zavtipkoval, že má novou image.

Prezident Chávez se letos v červnu podrobil na Kubě operaci nádoru. Venezuelský vůdce ale tvrdí, že je na cestě k úplnému vyléčení. Řekl, že testy ukazují, že v těle už nemá zhoubné buňky, plánuje ale podstoupit ještě další dvě fáze chemoterapie.

Vydáno pod