Australanka neměla na krku bombu

Sydney - Zařízení, které ve středu připevnil neznámý muž na krk osmnáctileté Australanky, nebyla bomba. Australským pyrotechnikům trvalo deset hodin, než se jim atrapu podařilo sundat. K dívčině krku ji připevnil údajně muž v kukle, který se vloupal do jejího domu v luxusní čtvrti na předměstí Sydney. Na místě podle policie nechal vzkaz se svými požadavky, mohlo se tak jednat o pokus o vydírání.

Osmnáctiletá Madeleine Pulverová včera zažila perných deset hodin, během kterých se jí policie a pyrotechnici snažili odstranit z krku podezřelé zařízení, které mohla být bomba. Ke krku jí ho připevnil neznámý maskovaný muž, který nepozorován vnikl do domu v luxusní čtvrti Sydney.   

Policejní komisař Mark Murdoch ale nakonec po prozkoumání podezřelého balíčku oznámil, že nešlo o výbušninu, ale o její velmi propracovanou napodobeninu. 

Útočník chtěl rodinu zřejmě vydírat, neboť podle Murdocha zanechal v domě vzkaz s požadavky. Co na něm ale bylo, komisař neupřesnil.

Několikahodinové drama sledovala řada obyvatel Austrálie, včetně premiérky Julie Gillardové. „Je to jako podle hollywoodského scénáře; něco, co můžete vidět v kině nebo v televizi. Nikdy byste nečekali, že se něco takového skutečně stane v Austrálii,'“ řekla k případu.