Německá kráva si jde vlastní cestou

Berlín - Německá média mají - po medvídku Knutovi a šilhavé vačici Heidi nového zvířecího miláčka: uprchlou krávu Yvonne. Už dva a půl měsíce se skrývá v lesích kolem hornobavorského Müldorffu. Proti lovcům Yvonne využívá svou prý velmi vysokou inteligenci. Jeden ze starostů už zažádal, aby bylo v kraji zakázáno sousloví „hloupá kráva“.

Metr za metrem pročesávají dobrovolníci houštiny. Pátrájí ve dne i v noci. Hledají čtyřnohého uprchlíka. „Bojuje za svá zvířecí práva. Chce prostě jen svobodně žít,“ říká Jakob Kern, jeden z místních obyvatel.

Kráva prchla z výběhu těsně před plánovanou porážkou. Ochránci zvířat dezertérku odkoupili, už pro ni mají místo ve svém zvířecím hospicu. Jenže Ivonne dává přednost divočině. Zatím ji do pasti nenalákala návnada, ani příbuzenstvo – do lesa zavedli sestru Waltraud a tele Waldi. Marně.

Lovci už mají jen poslední naději - krávu volnomyšlenkářku chtějí nalákat na fešného býka Ernsta. Pokud nezabere ani jeho sexappeal, zbývá jedině odstřel. Policie už ho povolila, bojí se totiž, že Yvonne způsobí dopravní nehodu.

Z přežvýkavce na útěku už je hvězda německých médií. Houfně pějí ódy na její intelekt. „Nikdy jsem neviděl tak inteligentní krávu. Navíc to tu, narozdíl od, nás dobře zná,“ uzavírá manažer zvířecího hospicu Hans Wintersteller.

Reportáž Hany Scharffové (zdroj: ČT24)
Vydáno pod