Štěstí v neštěstí – propuštění dělníci vyhráli v loterii

Ottawa - Skupina kanadských dělníků zažila štěstí v neštěstí. Nejdřív se dověděli, že je v práci brzo čeká výpověď a brzo na to si vsadili v loterii. Po zkontrolování čísel nemohli věřit svým očím – vyhráli jackpot.

Kanadští dělníci mají za sebou 24 hodin plných velkých změn. Na samém počátku stála zpráva, které se každý bojí – brzy měli přijít o práci. Jenže pak přišlo něco, o čem každý sní. „Řekl jsem si: 'Nebylo by hezké vyhrát v loterii, než nás opravdu propustí?' A pak zničeho nic – druhý den jsme vyhráli,“ směje se jeden z výherců loterie Colin Willard.

V úterý byl Colin Willard mezi dvěma stovkami dělníků, které si do kanceláře zavolal zaměstnavatel, aby jim oznámil, že je už nebude potřebovat: „Se ženou jsme pak přemýšleli, co budeme dělat a jak to zvládneme.“

Druhý den ráno se ale všechno změnilo. Colin si spolu se sedmnácti kolegy pravidelně kupoval loterijní lístek. A svou dávku štěstí si vybrali právě včas: „Podíval jsem se na ta čísla a nemohl jsem tomu uvěřit. Poprosil jsem proto někoho, aby mi to přečetl.“ Vyhráli 7 milionů kanadských dolarů. Čtyřdolarová investice tak každému přinesla 400 tisíc dolarů.

Po oslavě a pečlivém prostudování podmínek loterie je čeká poslední krok – ráno nemusejí vstávat do práce, místo toho si půjdou vyzvednout výhru.

Kanadští dělníci vyhráli v loterii (zdroj: ČT24)