Zemřel muž, jemuž objednala družka vraždu na Facebooku

Filadelfie (USA) – Neznámí pachatelé zastřelili ve Filadelfii muže, jehož družka dříve na Facebooku nabízela 1 000 dolarů (17 000 korun) za jeho vraždu. Policie zatím neví, jestli vražda s nabídkou nějak souvisí. Přítelkyně zabitého i mladík, který sliboval vraždu provést, jsou totiž už několik týdnů ve vazbě.

Dvaadvacetiletého Coreyho Whitea zabila jedna rána z pistole do hrudi. Podle svědků se muž na ulici hádal s člověkem, který seděl v autě, a pak z vozu vyšel výstřel. Pachatel z místa odjel.

Jen několik hodin před vraždou přitom soud zamítl požadavek advokátů Whiteovy družky, aby zastavil její stíhání. Dvacetiletá žena je obviněna z přípravy spiknutí za účelem vraždy svého přítele.

London Eleyová zveřejnila nabídku peněz za vraždu svého přítele v první polovině letošního roku. „Dám balík tomu, kdo zabije otce mého dítěte,“ napsala na svůj profil na Facebooku. Podle vyšetřovatelů později upřesnila, že nabízí 1 000 dolarů.

Nabídku přijal osmnáctiletý Timothy Bynum. Od Eleyové si zjistil, jak White vypadá a kde by se měl pohybovat, k vraždě se už ale nedostal. Policie oba spiklence na základě jejich dialogu na sociální síti zadržela.