Švédského krále v Německu nepohostili

Berlín – Restaurace v jižním Německu si zadělala na pořádnou ostudu, když odmítla pohostit švédského krále Carla XVI. Gustava a jeho manželku Silvii. Majitelka je totiž nepoznala a odmítla je pustit dovnitř. Švédský král si z toho ale nic nedělal, nakonec i s manželkou hlad zahnali pizzou z tržnice.

Majitelka hospůdky Zum Güldenen Stern ve městě Ladenburg si s VIP hosty hlavu neláme, jednoduše je totiž nepozná. Přesvědčil se o tom švédský královský pár, který si chtěl v restauraci posedět. „Nepoznala jsem je,“ říká majitelka Nadine Schellenbergerová. „Chci říct, že bez těch korun a žezla… Nevyznám se v královských rodinách a nemám čas na exkluzivní časopisy,“ dodala. 

A navíc, uvnitř byla svatební hostina, a tak by je prý ani neměla kam posadit. „Ať jste metař, nebo královna, prostě jsme v té chvíli neměli ani stůl ani volné ruce v kuchyni,“ tvrdí restauratérka. 

I tak ale Schellenbergerová chce trapas omluvit alespoň dopisem adresovaným švédskému královskému páru. „Chceme jim říct, že je nám líto, že jsme je hned nepoznali a nemohli jim posloužit. A také to, že je kdykoli příště rádi uvítáme,“ říká.