Řecká policie rozbila koblihovou mafii

Soluň – Mohlo by se zdát, že obchod s koblihami není zrovna obor, ve kterém by se rozmáhaly mafiánské praktiky. Jenže opak je pravdou – alespoň v Řecku. Zdejší policie totiž rozbila gang násilníků, kteří se snažili ovládnout trh s touto sladkou pochoutkou na jedné z oblíbených pláží řeckého poloostrova Chalkidiki.

Řecká policie řešila zvláštní případ. Dostala totiž stížnost, že se na pláži na poloostrově Chalkidiki dějí podivné věci kolem koblih. Prý se zdejší trh snaží ovládnout bývalý řecký zápasnický šampion a jeho dva bulharští komplicové. Ti usilovali o to, aby zlikvidovali konkurenci v prodeji koblih a aby sladkou pochoutku prodávali jenom oni sami.  

Policie proto rozjela tajnou akci, při které se agent převlékl za prodejce. Sám pak okusil praktiky koblihového gangu, který policistu napadl a zbil. Díky tomu vyšetřovatelé získali dostatek důkazů a mohli násilníky zatknout. 

Trojice byla obviněna z vydírání a podvodu. Navíc se budou zodpovídat i z porušení předpisů o bezpečnosti potravin, protože své koblížky skladovali v opuštěném hotelu, který byl vystaven napospas nejen všem přírodním živlům, ale také návštěvníkům pláže, kteří ho využívali jako záchodky.