Mučení v telefonní budce a výbušnina v německém Hamburku

Hamburk - Němečtí kriminalisté v Hamburku se snaží přijít na kloub podivnému a děsivému případu. Třicetiletý muž k sobě do bytu odvlekl mladou ženu a podle policie se ji chystal mučit. Dívce se nakonec podařilo utéct a policisté našli u únosce velmi zvláštní vybavení. Poté, co prohledali jeho byt, ale raději evakuovali celou budovu. Co měl třicetiletý Thomas F. v plánu ale není policii jasné.

Policie v bytě našla zásoby jídla, pouta, střelnou zbraň, ruční granát, ale také výbušnou směs, 113 balení hasicího prášku a telefonní budku, kterou speciálně upravil, aby byla zvukotěsná.

„Samozřejmě jsme vyděšení. Všichni víme, co se nedávno stalo v Norsku. Slyšeli jsme, že tady našli materiál na výrobu výbušnin, a nechci ani pomyslet, co by se stalo, kdyby to tu celé vybuchlo,“ říká soused Uwe Kerstin.

Na podezřelý byt upozornili policii sousedé, kteří viděli, jak z jeho okna pokrytého ostnatým drátem vyskakuje žena. Thomas F. ji odvlekl k sobě domů, kde pro ni pravděpodobně připravoval zvláštní mučící zařízení.

Začíná to ostnatým drátem…

„Je to velmi zvláštní případ. Začíná to ostnatým drátem a velkou roli hraje telefonní budka. Musíme to prošetřit a zaměřit se hlavně na informace o tom muži,“ uvedl mluvčí policie Mirko Streiber.

Policie se snaží prověřit původ nalezených věcí i jejich majitele. Toho už justice dříve odsoudila za napadení, podvod a pronásledování. Jasno snad může do případu přinést šestadvacetiletá žena z Izraele, kterou chtěl do telefonní budky zavřít. S únoscem měla společné známé.

Podivný případ v Německu (zdroj: ČT24)
Vydáno pod