Rakousko má nového Fritzla

Vídeň - Rakouská policie řeší tři roky po Josefu Fritzlovi další případ násilnického tyrana. Pětaosmdesátiletého muže z hornorakouského města Braunau viní z toho, že celých čtyřicet let věznil a sexuálně zneužíval své dvě dcery. Ženám se podařilo utéct. Dnes policie násilníka zatkla.

Po desítkách let skončilo pro dvě rakouské ženy ve věku 45 a 53 let trýznivé vězení, ve kterém je držel jejich otec. Rakouská policie totiž prošetřuje případ pětaosmdesátiletého muže, který měl od 70. let znásilňovat a fyzicky týrat své dvě dcery. 

Oběma podle policie také bránil v jakémkoli kontaktu s okolím a pravidelně jim vyhrožoval zbraní. Musely také spát na dřevěné lavici v kuchyni rodinného domu. Jejich matka zemřela před třemi roky a byla také jeho obětí. 

Na případ se přišlo letos v květnu, kdy se jedna z dcer násilí ze strany svého otce bránila natolik, že stařík upadl na podlahu a zůstal nehybně ležet. Nikdo mu poté nepomohl a on dva dny bezvládně ležel na zemi, dokud nepřišla do domu sociální pracovnice, která vše ohlásila na policii.   

Rakousko má nového Fritzla (zdroj: ČT24)

Soud v rakouském Riedu už případ vyšetřuje, muž byl dnes zatčen. Po šest měsíců se navíc nesmí vrátit do svého domova. 

Celá aféra nápadně připomíná obdobný případ v Rakousku. Nyní šestasedmdesátiletý Josef Fritzl byl před dvěma lety odsouzen k doživotnímu vězení za to, že téměř 25 let znásilňoval a držel ve sklepě svou dceru Elizabeth, s níž zplodil sedm dětí.